Naš občan Gregor Drosk je prejemnik priznanja Štefana Romiha, ki ga podeljuje Zveza kulturnih društev občin Makole, Poljčane, Slovenska Bistrica.

prejemniku priznanja iskreno čestitamo in podajamo kratko obrazložitev:

GREGOR DROSK, roj. 23. avgusta 1981 doma iz Jelovca pri Makolah 32, v občini Makole,  je aktivni član KUD Andreja Stefanciosa Studenice od leta 2003. Od takrat dalje je tudi član odrasle dramske skupine.

V tem času je igral v 14 gledaliških predstavah, nekajkrat v glavni vlogi, večinoma pa v eni izmed vidnejših vlog. V odmevnih Studeniških živih jaslicah je 5 let nastopal v vlogi Jožefa.

Pomembnejše predstave v katerih je nastopal so: Glavnik, Politika bolezen moja, Miklova Zala, Štajerc v Ljubljani, Partnerska poroka, Zadrega nad zadrego, Gosposka kmetija, Lažni zdravnik, Pokvarjena varovalka, Korenčkovi, Trije vaški svetniki in Podnajemnik. Seveda pa nastopa tudi v predstavi Moj Vinko, ki jo dramska skupina trenutno igra.

Gregor je nadarjen amaterski igralec. V vsako vlogo se poglobi in jo uspešno odigra. Pozitivno energijo prenaša na soigralce in s svojimi idejami  pripomore k uspešnim predstavam. Vedno najde čas za vaje in nastope, kljub svojim službenim in družinskim obveznostim.

 

Skip to content