Nujno varstvo otrok

Spoštovani občani!

V skladu z dne 23. 10. 2020 objavljenim Odlokom o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih (Uradni list RS, št. 1522020; v nadaljevanj: Odlok) in dne 23. 10. 2020 prejeto okrožnico Ministrstva za šolstvo, izobraževanje in šport, je župan Občine Poljčane Stanislav Kovačič v skladu s pooblastili in dogovorom z Vrtcem Otona Župančiča Slovenska Bistrica sprejel sklep o določitvi izjem od zaprtja vrtcev za nujno varstvo otrok. V času veljavnosti, ki vključuje tudi vrtce, bo tako zagotovljeno nujno varstvo otrok staršev, ki so zaposleni in varstva ne morejo zagotoviti na drug način, in sicer v omejenem obsegu (zgolj nujno varstvo) in v skladu s priporočenimi smernicami ministrstva, pristojnega za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2.

Od 26. oktobra 2020 do nadaljnjega je v skladu z državnim Odlokom zaradi preprečitve širjenja virusa SARS je Vrtec Otona Župančiča Slovenska Bistrica na območju občine Poljčane zaprt, vendar je v tem času zagotovljeno nujno varstvo v enoti vrtca v Poljčanah.

 Za uveljavitev pravice do nujnega varstva morajo starši (oba oz. enostarševska družina za enega) oziroma skrbniki predložiti ustrezno potrdilo delodajalca o nujnosti opravljanja dela, prav tako pa morajo predložiti podpisano izjavo, da je otrok zdrav in v zadnjem obdobju ni bil v stiku z osebo, okuženo s COVID 19 (izjavo pridobite pri strokovni delavki vrtca oz. je dostopna na spletni strani vrtca na naslovu: https://www.vrtec-slobistrica.si).

Za nujno varstvo kontaktirajte tajništvo matične enote Vrtca Otona Župančiča Slovenska Bistrica na tel .št. 02/80 51 420 ali e-naslov: vrtec.slo-bistrica@guest.arnes.si.

Vrtec je za odsotne otroke v času zaprtja brezplačen.

Odlok in sklep župana Občine Poljčane sta na voljo na vpogled v priponkah.

Hvala za razumevanje in ostanite zdravi!

Skip to content