Ponovno odprtje Zbirnega centra in poostren nadzor nad odlaganjem odpadkov (objava 10. 4. 2020 ob 11.34)

Komunala Slovenska Bistrica obvešča, da s prihodnjim tednom predvidoma ponovno odpirajo vrata zbirni centri.

Več informacij na povezavi www.komunala-slb.si/obvestila/predvideno-odprtje-zbirnih-centrov-za-odpadke

Ob ponovnem odprtju Zbirnega centra za odpadke opozarjamo na:

1.       Dosledne kontrole in preverjanje dokazil o plačilu.

V zbirni center bodo dovoljene odpadke lahko odlagali le občani občine PoljčaneZa morebitno potrebno  indentifikacijo bo dodatno potrebno pokazati ustrezen osebni dokument.

Ugotavljamo, da pri odlaganju odpadkov prihaja do številnih zlorab, ki bremenijo tudi proračun naše občine.

Nikakor ne bomo plačevali opravljenih storitev  za občane drugih občin, ki so ugotovili, da denimo, odpadno kmetijsko folijo pri nas lahko odložijo »brezplačno«, v svojih centrih, kamor bi jo morali odlagati, pa morajo za vsako tono odložene odpadne folije plačati več kot 100 EUR.

Naj poudarim, da nič ni zastonj. Odlaganje omenjene folije za občane naše občine krijemo iz Proračuna občine Poljčane.  Nikakor pa to ne bomo financirali občanom drugih občin.

Pri prevarah jim izdatno pomagajo nekateri občani naše občine. Prijateljsko pomoč znancem in prijateljem iz drugih občin izkazujejo s posojo potrdil o plačilu komunalnih storitev osebam, ki iz čistega koristoljubja vozijo odpadke v naš Zbirni center. V bodoče bomo ugotovljene prevare kazensko preganjali.

2.       V kratkem času bosta na vhod in izhod iz Zbirnega centra nameščeni zapornici, nameščene pa bodo tudi kamere za nadzor dogajanja v centru. Delo v centru bosta opravljala dva zaposlena.

3.       Pri gibanju in zadrževanju v zbirnem centru bo potrebno upoštevati ohranjanje varne razdalje do drugih oseb, obvezna bo uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela (šal, ruta ali podobne oblike zaščite), ki prekrijejo nos in usta, ter zaščitnih rokavic. Na Zbirnem centru je potrebno upoštevati vse veljavne predpise za čas omejitve gibanja.

Stane Kovačič

župan Občine Poljčane

Skip to content