Povabilo

Spoštovani,

že dodobra smo vstopili v mesec december, ki nam mnogim predstavlja najlepši čas v letu in s svojo čarobnostjo praznikov polepša iztekajoče zadnje dni leta.

Žal se letos ne moremo družiti kot bi se želeli. Ker naše zdravje šteje največ kar lahko, spoštujemo ukrepe! Da pa bi se vseeno čutili povezani, smo na tem mestu ustvarili zavihek »Virtualni veseli december«, kamor bomo z veseljem pripeli vaša praznična sporočila. Le ta lahko vsebujejo iskreno praznično željo, lahko recept za peko prazničnih piškotov, lahko namig za izdelavo voščilnic ali okraskov, lahko povezavo do božične predstave,… skratka, pričakujemo vaše vsebine in predloge, z objavo katerih bomo oblikovali nabor decembrskega dogajanja po naših domovih, društvih, ustanovah… seveda na virtualen način.

Ne pozabite priložiti kakšne fotografije in pripisati vaše ime (če soglašate, da ga objavimo).

Pričakujemo vaše predloge, ki jih lahko posredujete na naslov jelka.hribernik@poljcane.si in vas lepo pozdravljamo!

Županov praznični nagovor občanom

Spoštovani!

Nenavadno, neobičajno, zelo posebno leto 2020 se izteka. Ne moremo ugotavljati, da je prineslo veliko lepega, veliko veselja in splošne radosti. Večina prebivalstva se je srečala z doslej nevidenimi in posebnimi razmerami, ko smo se morali soočiti s spoznanji o naši razvajenosti, krhkosti in ranljivosti. Izkazalo se je, da nas opisano v globalnem svetu še posebej hitro prizadene.

Spoznali smo tudi, da naša svoboda ni neomejena. Dejstvo le stežka sprejemamo, ker se nam zdi, da nam pripada vse, da smo gospodar vsega. Z neodgovornim sprejemanjem dejstev so se, na srečo redki, deklarirali celo v odnosu do  tujega življenja. Šola življenja in dogajanja v naravi nas v prepotentnosti, pretirani samozavesti in nedotakljivosti kaj hitro opozori in pokaže kako nebogljeni smo.

Dogajanja v okviru Veselega decembra so v našem okolju tradicionalna. Vendarle pa se jim  v danih razmerah, v okrnjeni obliki in na možne načine, nismo povsem odrekli.

Da bi naše lokalno okolje doživelo nekaj prazničnega vzdušja in bi se občani vendarle počutili vsaj nekoliko bolje, je kot dobra izpadla realizacija dolgoletne pobude občinskih svetnikov in drugih posameznikov po intenzivnejši in smiselni okrasitvi središča občine. Prvi korak je storjen, v naslednjem letu pa se bomo z dodatno realizacijo zelo približali končni podobi iz, za to, pripravljenega projekta.

Posamične pobude so rodile nabor skupnih, različnih in dobrih idej, posredovanih z različnih naslovov. Predstavili smo jih na oglaševalskih panojih v obliki plakatov in jih financirali z vašim in našim, davkoplačevalskim, denarjem. Vse z namenom vnašanja optimizma in pozitivne naravnanosti, da bi bilo okolje, sicer kratkega decembrskega dne in dolge noči, vendarle prijaznejše in prežeto s kančkom veselja, vedrine in svetlega pogleda v prihodnost.

Prav tako smo posameznike in društva povabili k aktivnemu sodelovanju in posredovanju idej, ki jih z danimi možnostmi sodobne tehnologije in komunikacij lahko predstavijo širši javnosti. Do sedaj sta se odzvali društvi ZŠAM in KUD Janko Živko. Tako ste na spletnih straneh Občine Poljčane deležni dobrih želja, domače besede in prikaza domačega dogajanja ter dosežkov na področju ljubiteljske kulture.

S svojevrstno akcijo bodo življenje stanovalcem Doma starostnikov polepšali člani PGD Poljčane.

K sodelovanju smo povabili tudi g. župnika, ki bo zaokrožil praznično dogajanje s prenosom polnočnice.

Seveda vas vljudno vabimo, da si posamezne dogodke ogledate in izkažete pozornost in naklonjenost delu in dosežkom sokrajanov.

Božični prazniki prinašajo mir in čas, ko se tempo življenja nekoliko umiri, ko je v ospredju čas za dobre misli, strpnost in čas, ki ga lahko namenimo prijaznim medsebojnim odnosom.  Zato bodo vsaj nekaj dni dnevi okrog Božiča delovali blagodejno in prispevali k lažjemu prenašanju tegob danega trenutka.

Res je, da je prehod v novo leto običajno bolj bučen, bolj vesel in razigran a misel na to, da smo uspeli ostati zdravi in bili odgovorni do sočloveka nas navdaja z optimizmom, da bomo zamujeno nadoknadili v letu 2021.

Nikakor ne pozabimo, da v času med Božičem in novim letom praznujemo tudi dan samostojnosti in enotnosti. Praznujmo ga s ponosom, razmišljajmo o dokončni svobodi v lastni državi in se vprašajmo, koliko domoljubja premoremo.

Če kaj, smo se letos naučili, da želja po zdravju ni zgolj fraza. Torej: naj bo 2021 zdravo in srečno!

Stane Kovačič, župan

Pepelka

Gledališka igra Pepelka, v izvedbi KUD-a Janko Živko Poljčane.

Vokalna skupina Bleščice

Voščilo ZŠAM Poljčane

Voščilo

Ni nam bilo lahko v letu, ki se poslavlja, nismo se mogli družiti zato, da bi ostali zdravi… Želimo vam dragi člani in članice ZŠAM, člani in članice društev, občani in občanke, da so v letu 2021 pričakovanja optimistična in realna. Ostanite zdravi, srečni in varni na cesti, da bomo lahko ponosno čez 365 dni rekli, to leto pa je bilo dobro leto!

UO in NO ZŠAM Poljčane

Voščilo Brass sekcije in Godbe na pihala KUD Janko Živko

Božično-novoletni nastop učencev Glasbene šole Slovenska Bistrica dislociranega oddelka v Poljčanah

Voščilo otrok in vzgojiteljic vrtca Poljčane
Božične smrečice naših osnovnošolcev
Skip to content