Bistriška cesta 65
2319 Poljčane
Društvo kmetic Poljčane je v letu 2025 pripravilo štiri kulinarične delavnice z naslovom »Jedi na žlico skozi letne čase«, v okviru katerih so udeleženke skozi vse leto spoznavale pripravo jedi, značilnih za posamezne letne čase. Na delavnicah so bile uporabljene sezonske sestavine, ki jih ponuja narava v določenem obdobju leta, od sveže pomladne zelenjave in divjih rastlin do poletnih pridelkov z vrtov ter jesenskih in zimskih dobrot, ki pogrejejo v hladnejših dneh. Delavnice so potekale v prijetnem in ustvarjalnem vzdušju v društveni kuhinji pod strokovnim vodstvom Danice Soršak in v organizaciji Valerije Kovačič. Udeleženke so z navdušenjem pripravljale okusne jedi, si izmenjevale izkušnje in kulinarične nasvete ter ob tem krepile vezi med seboj. Društvo kmetic Poljčane s takšnimi dogodki ohranja bogato tradicijo domače kuhinje, spodbuja uporabo lokalnih in sezonskih sestavin ter skrbi za ohranjanje kulinarične dediščine